top of page

Flipgrid - en stemme til alle

Dette skoleåret har jeg testet Flipgrid, en videotjeneste for skolesammenheng. Jeg har testet det selv som student, og med egne elever. Av alle videoverktøy jeg har testet er dette det jeg opplever minst komplikasjoner med. De aller fleste fikser Flipgrid. I Flipgrid kan du opprette egne grids (klasser), og i hver grid kan du opprette topics (oppgaver). Elevene svarer på oppgaven ved å bruke video. Du kan velge om elevene skal kunne se hverandre sine videoer, eller om det bare er du som lærer som kan se, og her er det viktig å se an klassen og oppgaven du gir.

Video til lærere som ønsker å sette opp Flipgrid for første gang:


Video til elevene om hvordan de skal logge inn og levere en film:

Tips:

- Begynn første oppgave med noe enkelt som alle klarer å svare på. - Skriv ned mønsteret på elev-epostadressen til elevene, ikke alle husker denne - Skriv ned koden elevene skal bruke

Tips til oppgaver:

- Elevene leser en artikkel e.l. og oppsummerer eller reflektere rundt innholdet som en flip. - Oppgaver som "Opplysningstiden på to minutter" og "Ludvig Holberg på to minutter" er populære. Elevene utforsker temaet på egenhånd, lager en plan og filmer. Her kan man gjøre mye kreativt og bruke konkreter til å demonstrere f.eks.

- Refleksjonsvideo etter større prosjekt. Muntlige refleksjoner/egenvurderinger gir ALLTID så mye mer informasjon enn de jeg har hatt skriftlig. I tillegg får elevene vise fagkunnskap muntlig i samme slengen. - Oppsummering/egenvurdering etter time/uke: Hva er det viktigste du har lært i dag? - Forklar et fagbegrep og kom med egne eksempler - Vise virkemidler som er brukt i en sammensatt tekst - Bokanmeldelse Ideene er fra norskfaget som jeg underviser i, men her er det bare å tenke kreativt i andre fag. Demonstrasjon av styrkeøvelse i kroppsøving, rapport fra hjemmeforsøk i naturfag, forklare hva en har tenkt i en matteoppgave, fortelle om dagen på et fremmedspråk osv.

1 895 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page