top of page

Undervisningsopplegg: retorikk

Oppdatert: 13. okt. 2019

Her finner du en slags digital bok som du kan bruke i undervisning om retorikk. Innholdet er basert på et kapittel i boken Norsk for yrkesfag 1, Aschehoug forlag, av forfatterne Cecilie Gitmark, Mette Haraldsen og Rune Krogh Nøstdal. Jeg har fått tillatelse til å gjengi og remediere innholdet, samt å publisere resultatet offentlig. Boken er publisert i Onenote. Sidene kan du kopiere inn i elevenes Onenote klasseromsnotatblokker, slik at de kan skrive rett inn i "boken". Jeg ser for meg at videoene kan være lekse/selvstendig arbeid, mens oppgavene gjøres på skolen, slik at lærer kan veilede underveis (flipped classroom).


Lydbok på Spotify Begreper på Quizlet Førforståelse på h5p





Skjermbilde fra Onenote om Retorikk. Her finner du tekst, videoer, bokser til å skrive i og andre tips.

Skjermbilde fra Onenote om Retorikk. Her er en oversikt over mål og framdrift. Elevene kan huke av underveis som de får kontroll på fagstoffet, som en egenvurdering.


Verktøy brukt i arbeidet:


Officelense: for å scanne teksten og gjøre den redigerbar Lyd: Opptak på telefonen med ekstern mikrofon fra Røde. Redigert i Adobe Audition. Publisert i Soundcloud, Spotify og Itunes. Animasjon: Powtoon Video: Speilrefleks, ekstern mikrofon. Redigert i Adobe premiere

Quizer: Quizlet, h5p, office forms

Publisering: Onenote

890 visninger0 kommentarer
bottom of page